menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy menu copy

tirsdag den 22. marts 2011

Chili Con Carne

Aftensmaden i går var chili-con-carne, som vi ikke har fået i rigtig lang tid – simpelthen fordi jeg ikke har kunnet finde min opskriftbog “HAPS!” med yndlingsopskriften på netop dén ret… Men sørme om ikke den har ligget her i sommerhuset siden sommerferien!!! Så det var et rigtig dejligt gensyn og Freja har nu fået sig en ny livret :)


Her får I altså lige den super gode opskrift på Chili-con-carne!!!

Du skal bruge:
  • 2 store løg
  • ½ dl olie
  • 4 fed hvidløg
  • 800 g hk oksekød
  • 3 spsk honning
  • 6 dl bouillon
  • 1 dåse brune bønner
  • 2 dåser koncentreret tomatpuré (240g)
  • 3 spsk soja
  • ½ hk frisk chili eller ½ tsk tørret chilipeber
  • 1½ tsk oregano
  • 1½ tsk basillikum
  • salt og peber
  • cremefraiche
  • Jeg tilsætter altid et par peberfrugter skåret i mindre tern til retten også!
Sådan gør du:
  • pil løget og skær i skiver (jeg hakker)
  • Pil hvidløget og pres det i hvidløgspresseren
  • Varm halvdelen af olien op i en stor gryde og brun løg og hvidløg. Fisk dem op igen og læg den på en tallerken.
  • Brun nu kødet i resten af olien og hæld løgene tilbage i gryden. (svits peberfrugterne lidt sammen med kødet).
  • Tilsæt honning og lad det simre i 2 minutter.
  • Skær chilien midt over, fjern kernerne og hak den fint.
  • Tilsæt nu bouillon, bønner, tomatpuré, soja, chili og krydderier.
  • Lad retten småkoge under låg i 45 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
Vi serverer altid chili con carne med kartofler eller ris til og så lige en skvæt cremfraiche oven på :)


Velbekomme :)

underskrift copy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...