tirsdag den 12. april 2011

Kødsovs med låg af kartoffelmos

Denne opskrift er for 4 personer og er yderst børnevenlig. Den stammer fra Karolines Kogebog 2



Kartoffelmos:

1 kg kartofler
1-2 dl mælk
50 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i vand uden salt i ca 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en elpisker (eller hvad du plejer at bruge). Tilsæt mælken lidt ad gangen mens du stadig pisker. tilsæt smørret og rør godt. Smag til med salt og peber.

Kødsovs:

50 g smør
1 tsk paprika
1 mellemstort grofthakket zittauerløg
600 g hakket oksekød
1 dl tomatketchup
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse af. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomatketchup, salt og peber. Lad kødsovsen simre under låg i ca 10 min. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et dybt, smurt ovnfast fad (evt gennemsigtig så effekten kan ses :) og læg kartoffelmosen over som låg. Bag retten midt i ovnen 25 min ved 200 grader.

Serveres fx med ribsgelé, rødbeder og/eller salat

Velbekomme :)

underskrift copy

1 kommentar:

  1. Mmm! Det smagte rigtig godt! Super opskrift og dejligt nemt :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...